Musikalsk fortolkning af Michael Strunge på Kvindemuseet. Vestby-rap på Godsbanen og en bevægende vokal på Train. Det er nogle af de oplevelser, der venter, når Aarhus udsender musikalske postkort i sommerlandet. Det første er sendt i dag og kan opleves på www.musikalskepostkort.dk.
Aarhus er en vibrerende musik- og kulturby, hvor der hele tiden opstår nye og overraskende samarbejder. Musikalske Postkort fra Aarhus er en række musikvideoer, hvor nogle af byens fremadstormende musiknavne møder de etablerede kulturinstitutioner. Målet er at vise, hvor spændende byens kulturliv er.
”Aarhus står enormt stærkt kulturelt. Det er nu, vi for alvor kan se resultaterne ovenpå Den Europæiske Kulturhovedstad 2017 og den effekt, det også har haft på byens vækstlag. Ideen med de musikalske postkort er at vise, hvor bredt et kulturliv vi har i Aarhus, og dermed øge interessen for det stigende antal kulturturister, som besøger byen og det øvrige Østjylland,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.
Videoerne er produceret i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, SPOT Festival, ROSA og PROMUS, og er instrueret af Claus Haargaard fra LAB2. Det gennemgående tema i musikvideoerne er at parre upcoming kunstnere med de etablerede kulturinstitutioner. I løbet af de kommende uger vil der løbende blive sendt nye musikalske postkort fra byens store kulturinstitutioner.
”Kulturen sætter dagsordenen her i byen. Derfor er det spændende, at kombinere det nye og det etablerede. Musikmiljøerne og det øvrige kulturliv i Aarhus er superdygtige til at samarbejde, og med de musikalske postkort kan vi markedsføre vores kulturliv på tværs af de forskellige målgrupper,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.
Udover at brande Aarhus som kulturby nationalt er de musikalske postkort også en gevinst for de optrædende musikere. SPOT Festival, der er initiativtager til de musikalske postkort og har været med til at udvælge navnene, ser initiativet som en håndsrækning til byens musikliv.
”Alle kunstnerne, som optræder i de musikalske postkort, er navne, der har etableret sig på musikscenen, men endnu ikke er brudt igennem til et stort publikum. Der er ingen tvivl om, at det er et boost at medvirke i en kommunal brandingkampagne, der når bredt ud,” siger leder af SPOT Festival Gunnar Madsen.
De musikalske postkort skal netop også sætte fokus på det aarhusianske musikliv, og de mange navne, som viderefører byens stolte musiktraditioner. Jesper Mardahl, der er leder af PROMUS og med-initiativtager til de musikalske postkort, er samtidig initiativmand bag Music City Aarhus, som vil skabe et musikalsk kulturår i 2022.
”Aarhus er allerede en musikby – også på internationalt niveau – men vi arbejder frem mod, at byens rytmiske musikliv for alvor skal kulminere om to år. Derfor er det superfedt, at Aarhus Kommune producerer de musikalske postkort og anerkender musikkens betydning for byens identitet på linje med de store kulturinstitutioner,” siger Jesper Mardahl.
Serien af musikalske postkort vil blive offentliggjort i løbet af sommeren og efteråret og kan opleves på www.musikalskepostkort.dk
Postkortet med Rigmor kan opleves her.
– – –
Foto top: Det første musikalsk postkort fra Aarhus er med Rigmor med nummeret “Rebel”, som er optaget på Kvindemuseet.