Før Reeperbahn Festival: Dansk fokus i en corona-tid

sep 15, 2020

Trods coronaens fortsatte hærgen er Danmark stadig fokus-land ved den store tyske branchefestival, der starter i morgen

Det bliver og er allerede ekstra fokus på Danmark, når der i morgen åbnes op for fire dages musikfestival i Hamburg. Reeperbahn Festivalen bliver ikke så stor som oprindeligt planlagt –branchedelen bliver udelukkende online i år – og de koncerter der gennemføres, bliver med kraftig skelen til corona-sikkerhed og begrænset tilskuerantal.

Men dansk musik er fortsat i fokus, og kommer det allerede fra start, hvor det store åbningsarrangement onsdag, ”The Doors Open Show” har Tina Dickow på rollelisten både som musiker og i et debat-forum sammen med såvel tyske som danske deltagere fra det politiske liv og musikkens verden – altsammen for at diskutere den store krise musiklivet pt. befinder sig i. Det bliver i et program med internationale online-talere, overrækkelse af Reeperbahn Festivalens internationale pris m.v. (åbningshowet livestreames både af Reeperbahnfestivalen selv og via MXD’s Facebook).

Senere onsdag er Tina Dickow også i fokus for festivalens åbnings-koncert, ”The Doors Open Concert” på en festival hvor Calby, Nicklas Sahl, Drew Sycamore, Be Svendsen og Baby In Vain udgør det øvrige danske program.

Og så fortæller den foreløbige mediedækning også på, at der bliver lagt mærke til den danske musik: NDR (Norddeutscher Rundfunk) har allerede portrætteret Tina Dickow (klik her),  samme NDR laver sessions de kommende dage med Nicklas Sahl, Drew Sycamore, Calby og interviewer MXD-boss Thomas Rohde, Messed Up Mag interviewer Drew Sycamore og Baby In Vain, både Nicklas Sahl og Drew Sycamore skal lave In Bed With-sessions, og kultursitet Westzeit interviewer Drew Sycamore. Branchemagasinet MusicWoche har set nærmere på den danske scene – og mere er under udarbejdelse.

Samtidig er der lavet aftale om at dansk musik kommer til at fylde ekstraordinært meget i programmet på næste års Reeperbahn Festival – inklusive mange af de programpunkter, der ikke blev plads til i år.

De danske koncerter:

Onsdag:
16:30 @ Festival Village / Fritz Bühne – Drew Sycamore
18:45 @ N-JOY Reeperbus / Spielbudenplatz – Drew Sycamore
19:00 @ Molotow / Backyard – Baby In Vain
20:30 @ Knust / Lattenplatz – Drew Sycamore
21:45 @ Stage Operettenhaus – Tina Dickow

Torsdag:
15:15 @ N-JOY Reeperbus / Spielbudenplatz – Calby
15:30 @ Spielbude XL – Nicklas Sahl
18:00 @ Knust / Lattenplatz – Calby
22:15 @ Resonanzraum –  Calby

Fredag:
15:00 @ N-JOY Reeperbus / Spielbudenplatz – Nicklas Sahl
19:30 @ St. Pauli-Kirche – Nicklas Sahl

Lørdag:
21:30 @ Spielbude XL – Be Svendsen